arrow_drop_up arrow_drop_down

Wij zoeken een Scrum Master 

Wij gunnen dat iedereen met plezier naar zijn werk gaat en aan het eind van de dag met voldoening zijn laptop dichtklapt. We geloven dat voldoening ontstaat wanneer mensen betrokken zijn bij teams met wendbare processen, open communicatie met veilige relaties. Deze onderdelen zorgen ervoor dat teams optimaal samenwerken.

Functie omschrijving

Het hoofddoel van een Scrum Master is om teams te laten excelleren in zelfsturend werken. De meest waardevolle eigenschap of competentie is dus het faciliteren van andermans groei.

  •  Opleiden, daar begint het vaak mee. De Agile Mindset staat vaak haaks op hoe we vandaag de dag handelen in organisaties. De principes van Scrum zul je vaak moeten herhalen om jouw team tot volle wasdom te brengen.
  •  Je faciliteert Scrum Meetings. Om iedereen te overtuigen van de kracht van Scrum zullen de meetings goed gefaciliteerd moeten worden. Dat betekent dat iedere meeting een duidelijk doel heeft, een duidelijke agenda, en dat iedereen voorbereid aan de meeting start. Met deze competentie kun je een belangrijke meerwaarde leveren als Scrum Master.
  •  Team coaching, je helpt het Scrum team om steeds slimmer samen te werken. Je zorgt ervoor dat het team realistische tijdsinschattingen maakt en betrouwbare (deel)producten oplevert. Daarnaast stimuleer je het team om op een goede wijze samen met de Product Owner het Product Backlog te verwerken. Verder zorg je samen met het team dat er een werkomgeving is waarin maximaal kan worden gepresteerd. Tenslotte coach je de Product Owner hoe hij een Agile wijze van Product Management kan opzetten. Coaching is een competentie die je langzaam ontwikkeld. Alleen door veel oefening kun je dit perfectioneren.
  •  Je werkt samen met het management, HR en andere stakeholders om een organisatiecultuur te creëren om zo optimaal mogelijk met Scrum te kunnen werken. Hierbij leer je deze groepen allereerst wat Scrum is en wat het betekent voor de organisatie. Je legt hierbij uit wat hun rol wordt in deze nieuwe vorm van slim samenwerken.

Voorwaarden

Aantal uur per week

40 uur p/w
In overleg kan er ook 32 of 36 uur worden gewerkt

Minimale certificeringen

- PSM1

- PSM2

- PSPO1

Ervaring

2 -4 jaar

Taalvaardigheid

Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Duits, Engels

Rijbewijs

Vereist: Auto (B)

Functie eisen

Je bent goed in luisteren

Dat betekent dat je bezig bent met wat anderen zeggen en niet met wat je zelf vindt.

Je kunt coachen

Om te kunnen coachen moet je je goed in kunnen leven in een ander. Hiervoor is empathisch vermogen nodig. Je wilt er alles aan doen om anderen te laten groeien.

Je bent bedreven in verandermanagement

Met Scrum gaan werken betekent een gedragsverandering. Gedragsveranderingen gaan nooit vanzelf. Hiervoor heb je geloof in de methodiek, overtuigingskracht, en doorzettingsvermogen nodig.

Je bent goed in organiseren

Als Scrum Master organiseer je een proces dat optimale communicatie binnen het scrumteam realiseert. Je faciliteert als het ware communicatie, waardoor resultaat bereikt kan worden.

Je kunt conflicten oplossen

Binnen ieder team ontstaan kleine en soms minder kleine conflicten. De Scrum Master maakt conflicten zo vroeg mogelijk bespreekbaar en zorgt ervoor dat we meningsverschillen achter ons kunnen laten.
Waar mag je op vertrouwen

Je bent niet bang om feedback te geven

Jouw team groeit alleen als je hen eerlijke feedback kunt geven. Dat is een belangrijke maar voor veel mensen spannende competentie om te ontwikkelen.
Marcel Bosman Scrum

Overige info

In de huidige wereld zien we dat coachen op afstand de norm is. We verwachten dat dit in de nabije toekomst zal veranderen naar een 'hybride' vorm, deels vanuit huis en deels op locatie. We hebben dan ook een arbeidsvoorwaarden pakket wat hierop is afgestemd. We ondersteunen mobiliteit en een goede (thuis)werkplek. Daarnaast vinden we persoonlijke ontwikkeling belangrijk en hiervoor hebben we een ruim budget en begeleiding beschikbaar. Dit alles naast een goed salaris.


Solliciteer direct via onderstaande knop en dan nodigen wij je uit voor een (virtueel) kopje koffie!