De Daily Scrum is GEEN Daily Stand-Up
04 maart 2020 
in Scrum
0 min. leestijd

De Daily Scrum is GEEN Daily Stand-Up

De Daily Scrum is een belangrijke ceremonie voor het Scrum team. Dagelijks komt het Scrum team maximaal 15 minuten bij elkaar om de werkzaamheden op elkaar af te stemmen en een plan te maken voor de komende 24 uur. Veel Scrum teams hebben de gewoonte om gedurende de Daily Scrum te staan. Dat is ook de reden waarom de Daily Scrum vaak een Daily Stand-up genoemd wordt. Maar nergens schrijft de Scrum Guide voor dat je moet staan tijdens de Daily Scrum. Je kunt dus net zo goed 15 minuten zitten, lounges of achterover hangen in je stoel.

Waar komt het idee dan vandaan om te staan tijdens de Daily Scrum?

Een Daily Stand-up is een gebruik dat beschreven is in eXtreme Programming (Beck, 2000). Extreme Programming is net als Scrum een vorm van Agile softwareontwikkeling. Binnen eXtreme Programming heeft de Daily Stand-up hetzelfde doel als de Daily Scrum in Scrum. Maar eXtreme Programming schrijft teamleden voor om de dagelijkse afstemming staande te doen.

Kunnen we er dan net zo goed een Daily Sit-Down van maken?

Nee. Ondanks dat Scrum niet verplicht om te staan is het wel een goed gebruik. Door te staan bevorder je een gevoel van urgentie om samen effectief te communiceren en werkzaamheden met elkaar af te stemmen. Een staande Daily Scrum helpt ook om je overleg binnen de time-box van 15 minuten te houden.

Reactie plaatsen