Het Agile Planning Poker kaartenspel

Bevorder de interactie in jouw team!


Verbinding

Verbinding

Maak effectief contact met elkaar

Creativiteit

Interactie

Bevorder de interactie in jouw team

Communicatie

Communicatie

Inspireer open communicatie en interactie

Wat is het Agile Planning Poker Kaartenspel?

Het Agile Planning Poker Kaartspel wordt gebruikt als methode om op eenvoudige en doelgerichte wijze tot een planning te komen. Deze methode van schatting is erg populair binnen de op Agile gebaseerde werkmethoden zoals bijvoorbeeld Scrum.

+100

tevreden klanten

100.000 uur

werkvormen plezier :)

Hoe gebruik je het Planning Poker kaartspel?

Het Agile Planning Poker Kaartspel wordt gebruikt als methode om op eenvoudige en doelgerichte wijze tot een planning te komen. Deze methode van schatting is erg populair binnen de op Agile gebaseerde werkmethoden zoals bijvoorbeeld Scrum.

Een planningpoker set bestaat uit 4 sets kaarten met daarop de getallen 0, 1/2, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 20, 40, 100. Deze kaarten symboliseren de hoeveelheid inspanning die van het team nodig is om dat item te realiseren. Daarnaast bevat elke reeks een ?, een afbeelding van een kop koffie en de pokerjoker! 

  • Extra element 

De PokerJoker: Degene die de PokerJoker toebedeeld krijgt, begeleidt de planningsessie. Hierbij wordt hij/zij ondersteund door de Scrum Master.


Elke set bevat 53 kaarten waarmee 4 personen kunnen deelnemen aan de Planning Poker.

Marcel Bosman

Het verhaal achter de Poker Joker 

"Het valt op dat tijdens de transitie naar het Agile werken er vaak nog wordt vastgehouden aan rollen binnen het team. Om medewerkers op een eenvoudige manier kennis te laten maken met de begeleidende kant van bijvoorbeeld de Scrum Events is er een waardevolle toevoeging bedacht aan het Planning Poker kaartspel. Deze toevoeging leert de teamleden om zelfstandiger te worden in het uitvoeren van de events en hiermee tegelijk ook het zelfvertrouwen te vergroten."

"Spelenderwijs worden teamleden begeleid in het zelfstandig uitvoeren van de planning. Deze kleine toevoeging aan het Planning Poker kaartspel ondersteunt de Scrum Master in de coachende rol!"

- Marcel Bosman

10 x 7.5 x 2.5 cm


Afmeting verpakking

4 x 13 kaarten
+ 1 poker joker

Inhoud

De voordelen

Om teamleden meer betrokken te laten zijn bij de uitvoering Sprint Planning is een kleine toevoeging aan het spel gedaan. De Poker Joker bepaalt wie de Sprint Planning gaat begeleiden en wordt hierbij ondersteund vanuit de Scrum Master. Het is de toevoeging aan het kaartspel waarbij het lerend vermogen van de teamleden wordt gestimuleerd.

Bestel het Agile Planning Poker spel nu voor €6,95

Direct bestellen

Voor 18:00u besteld. Morgen in huis.